Van der Breggen naar zevende zege Waalse Pijl

Woensdag 21 april 2021

Women - Anna van der Breggen heeft voor de zevende keer op rij de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Huy rekende ze na een fraai duel af met Kasia Niewiadoma, die lang verzet leverde.

De koers werd geopend door Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg) en Marta Lach, die na zestig kilometer weer werden ingelopen. Lucinda Brand opende vervolgens namens Trek-Segafredo de koers opnieuw door samen met Elise Chabbey (Canyon-Sram) en Anna Henderson (Jumbo-Visma) in de aanval te gaan.

Als zij onder impuls van SD Worx worden teruggehaald gaat Ruth Winder namens Trek-Segafredo in de aanval. Achter de Amerikaans kampioene troeft een elitegroepje samen met onder anderen Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Demi Vollering, die vanuit die groep allemaal proberen aan te vallen. Marianne Vos is onder al dat geweld afgevallen. Winder blijft op kop doordat het na de aanvallen tekens stilvalt. Ze trok met voorsprong naar de slotbeklimming van de Muur van Huy. Demi Vollering - de nummer drie van vorig jaar - offerde haar kansen op voor Van der Breggen, die zich duidelijk fitter voelde dan in de Amstel Gold Race.

De wereldkampioene nam onderaan het initiatief en zag Niewiadoma naast en iets voor haar komen, maar uiteindelijk trok ze de winst naar zich toe. Elisa Longo Borghini reed naar de derde stek. Annemiek van Vleuten werd vierde, Demi Vollering tiende.

Het was direct ook de laatste zege voor de kopvrouw van SD Worx, die stopt na afloop van dit seizoen. "Het draait om de Muur natuurlijk, maar de wedstrijd was al heel zwaar vanaf het begin. We moesten als team wat rechtzetten door niet mee te zitten met de aanvallen, maar we deden dat goed. Demi Vollering heeft het gat met Winder bijna kunnen dichten bij de voet van de Muur en laat daarmee haar potentieel zien. Op de Muur was het een pittig gevecht met Niewiadoma. Ik ben blij mijn optreden in deze wedstrijd zo af te kunnen sluiten. Volgend jaar mogen de meiden het zonder mij doen op deze klim."

Foto: Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl