Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lammertink smaakmaker Waalse Pijl

Woensdag 21 april 2021

Elite men - Julian Alaphilippe heeft de Waalse Pijl gewonnen. De wereldkampioen verschalkte in de slotmeters Primoz Roglic.

Alejandro Valverde mocht als derde mee op het podium. De wedstrijd startte zonder titelverdediger Marc Hirschi en Tourwinnaar Tadej Pogacar. Hun team UAE Emirates kreeg met twee positieve coronagevallen te maken in de aanloop naar de Belgische eendagskoers.

Maurits Lammertink maakte de gehele dag deel uit van een kopgroep. De Twentse renner van Intermarché-Wanty-Gobert zag zijn aanval in de voorlaatste kilometer pas stranden. Lammertink was zondag ook in de Amstel Gold Race als aanvalslustig.

"We wilden sowieso iemand meesturen in de vlucht. Dit is dan ook een zeer belangrijke wedstrijd voor de ploeg. Loïc Vliegen, Aimé De Gendt en ik waren aangeduid om mee te gaan in de vlucht. Uiteindelijk werd ik het. Ik voelde dat ik vooraan één van de beteren was dus probeerde ik het maar alleen. Je begint dan natuurlijk altijd een beetje te hopen op een goede afloop. Maar echt een grote voorgift hebben we sowieso al nooit gekregen. Ik moest in mijn eentje vol beuken met de wind op kop en dan weet je dat het moeilijk wordt. Op de laatste keer Muur van Hoei zit er voor mij maximum een plaats in de top twintig in dus besloot ik het te proberen in deze vlucht. Ik heb alles gegeven dus ben tevreden na vandaag" zei Lammertink na afloop.

Bauke Mollema eindigde als beste landgenoot op de elfde stek.

foto (c) Sportfoto-Oscar DeWaele

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl