Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Janneke Ensing voelt de topvorm naderen

Donderdag 22 april 2021

Women - Janneke Ensing had uitgekeken naar de Ardennenweek en - hoewel het in de Amstel Gold Race iets minder draaide - is blij met haar vormpeil van dit moment. "Ik zoek de vorm van twee jaar geleden waarin ik met de besten mee kon in de Strade Bianche."

De Drentse werd toen achtste in deze Italiaanse voorjaarskoers. "De afgelopen twee jaar heb ik veel pech gehad, ik hoop nu meer geluk. Ik denk dat de vorm in orde is. Ik heb vorig jaar veel last gehad van mijn val in de Holland Ladies Tour van 2019. Ik had daarbij iets gebroken in mijn rug, wat aanvankelijk niet gezien is, waardoor ik nachten lang niet goed heb kunnen slapen. Nu kan ik goede nachten maken en goed trainen. Ik kom er langzaam aan. We kijken uit naar de wedstrijden die komen."

Veranderingen waren er ook. "Ik ben van trainer veranderd. Ik heb nu de trainer van de ploeg, de trainer van Michael Matthews - Brian Stephens - die is met hem meegegaan vanuit Sunweb naar BikeExchange. Mijn oude trainer ging bij Jumbo-Visma aan het werk, dus ik moest wel switchen. Het voelt goed. Ik merk wel dat de vorm groeiende is. Mijn eigen piek ligt wat later. Nu in deze fase van het seizoen is het vooral rijden voor Spratty (Amanda Spratt, red.). "

Toch voelt ze dat ze later in vorm is dan normaal. "Normaal gesproken heb ik al meer hardheid opgedaan in de winter door het schaatsen, dat mis ik nu een beetje waardoor ik er niet gelijk sta. Door wedstrijden moet dat in orde komen.  Toch heb nu voor het eerst een goede winter gedraaid. Ik zoek de vorm van twee jaar geleden waarin ik met de besten mee kon in de Strade Bianche en de Waalse Pijl. Toen heb ik laten zien dat het erin zit. Het komt er vast dit seizoen uit."

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl