Luik-Bastenaken-Luik voor Vollering

Zondag 25 april 2021

Women - Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen is gewonnen door Demi Vollering. De Zuid-Hollandse boekte daarmee haar eerste grote zege.

Op de Redoute was het Ashleigh Moolman-Pasio die namens SD Worx de finale opende. Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) maakte de sprong en ook Lucinda Brand (Trek-Segafredo) sloot aan. Achter de drie werd aanvankelijk getwijfeld, maar toen vanuit de achtergrond nog enkele helpsters aan wisten te sluiten, kwam de achtervolging tot stand. In de laatste twintig troepte een groep van ruim twintig renners samen.

Op de Valkenrots dunde Demi Vollering de groep opnieuw uit. Annemiek van Vleuten pakte over en kreeg Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini mee. Kasia Niewiadoma en Demi Vollering maakten de sprong. Hierdoor moest Marianne Vos voor de tweede keer afhaken bij de eersten.

Wereldkampioene Van der Breggen ontpopte zich als meesterknecht voor Demi Vollering en hield het tempo zo hoog dat de vijf uit de greep van de achtervolgsters bleven.

"Het is een droom die uitkomt" zei Vollering met tranen in haar ogen na afloop. "De ploeg heeft het zo goed gedaan. Dat ik het zo kan afmaken. Dat is iets om blij en dankbaar voor te zijn. Anna heeft een geweldige lead-out verzorgd. Het was fantastisch hoe ze voor me werkte." 

Foto: Sportfoto-Bart Hazen

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl