Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dylan Groenewegen rijdt Giro d'Italia

Dinsdag 27 april 2021

Elite men - Team Jumbo-Visma heeft de definitieve selectie voor de Giro d’Italia bekendgemaakt.

De opvallendste naam daarin is Dylan Groenewegen. De Amsterdamse sprinter heeft er op 7 mei een schorsing van negen maanden opzitten. Een dag later start in Turijn de Giro met een tijdrit over negen kilometer.

Het team bestaat verder uit George Bennett, Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Tobias Foss en Paul Martens.

Aanvankelijk stond Chris Harper voor Team Jumbo-Visma op de startlijst. Omdat de Australiër kampt met een oogaandoening, kwam er een plaats vacant in de selectie. “We hebben beslist dat die plek naar Dylan gaat”, verklaart Merijn Zeeman, sportief directeur van de ploeg. “Dylan is één van onze kopmannen, maar heeft door zijn lange schorsing al een hele poos niet kunnen koersen. We hadden voor hem een mooi programma uitgestippeld waarmee hij in de luwte kon terugkeren in het peloton. Alleen is er door corona intussen al een streep door de Ronde van Noorwegen gegaan en is het van de andere wedstrijden die hij zou rijden nog maar afwachten of ze echt zullen doorgaan. Met deze oplossing kiezen we voor meer zekerheid, want na negen maanden zonder wedstrijden is het voor Dylan wel de bedoeling dat hij weer in competitie komt.”

Groenewegen was geschorst voor zijn rol in de zware valpartij in de Ronde van Polen vorig naar. Daarbij raakte met name Fabio Jakobsen ernstig gewond. “Ik heb veel steunbetuigingen gekregen na alles wat er gebeurd is, maar ik houd ook rekening met enkele negatieve reacties bij mijn terugkeer. Dat houd je misschien toch”, aldus Groenewegen. “Ik heb Fabio gesproken voordat hij naar Turkije ging en het deed me goed te zien hoe het hem daar verging. Ik heb er extra veel zin in om zelf ook weer te gaan koersen en ik ben blij dat dat kan in een mooie ronde als de Giro d’Italia.” 

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl