Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arensman verovert jongerentrui Tour de Romandie

Zaterdag 01 mei 2021

Elite men - Tymen Arensman is tiende geworden in de koninginnenrit van de Tour de Romandie. Die werd gewonnen door Michael Woods.

De renner van Israel Start Up Nation reed met Geraint Thomas naar de meet, maar de Brit kwam in de sprint ten val. Woods is ook de nieuwe leider in het klassement met alleen nog een tijdrit voor de boeg. Wilco Kelderman staat tiende in de rangschikking, Thymen Arensman elfde. De renner van DSM leidt nu in het jongerenklassement.

In een steenkoude rit - die vervroegd was door de organisatie - nam Thomas het leeuwendeel van het kopwerk op zich. Toen de voormalig Tourwinnaar wilde gaan staan, gleed zijn hand van het stuur. Mocht hij gevrijwaard blijven van pijn en/of breuken dan kan hij zondag alsnog de wedstrijd naar zich toetrekken.

"Het was een epische dag" zei Arensman na de rit. "Het was superkoud in de bergen, dat maakte de wedstrijd heel zwaar. Ik had goede benen en ben er voor gegaan op de laatste beklimming. Ik ben heel blij met dit resultaat en met het veroveren van de witte trui. Ik ga mijn best doen om de leiding in het klassement  vast te houden in de tijdrit." 

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl