Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giroverwachting Mollema, Kreder en Van der Hoorn

Donderdag 06 mei 2021

Elite men - Wat mogen we verwachten van Bauke Mollema, Wesley Kreder en Taco van der Hoorn in deze Giro d'Italia. Zij vertelden erover bij de persmomenten.

Bauke Mollema wil op dagsucces mikken."Ik focus me niet op het algemeen klassement. In de eerste week zal ik daarom niet te veel aandringen, in de tweede en derde week hoop ik dat er kansen ontstaan om met een vlucht mee te zitten. Ik heb het parcours nog niet heel goed bekeken, daar is tijd genoeg voor in de eerste week, dus ik weet niet waar er kansen liggen. Maar elke etappezege zou mooi zijn. Als Vincenzo Nibali goed hersteld blijkt te zijn van zijn polsbreuk en voor het klassement kan gaan, dan ga ik hem daarbij helpen. Dat was vooraf ook het doel."

Taco van der Hoorn heeft een dienende taak. "Het is een bijzonder moment in mijn carrière om eindelijk deel te nemen aan mijn eerste grote ronde. Ik zal voornamelijk onze sprinters bijstaan zodat ze het best mogelijke resultaat kunnen neerzetten. Het is ook mijn taak om onze klimmers uit de wind te zetten en hen te helpen bij het positioneren. Daarnaast ben ik ook van plan om mee te glippen in ontsnappingen. Ik kom net uit een trainingskamp in Sierra Nevada, waar ik me kon meten met een deel van onze Giro-selectie. We hebben een heel hechte band overgehouden aan die stage. Een etappesucces zou geweldig zijn voor mij persoonlijk, maar vooral ook voor het team."

Wesley Kreder heeft ook een specifiek ondersteunende rol. “Ik zal deel uitmaken van de sprinttrein van Riccardo (Minali), met wie ik een geweldige chemie heb in de race. Ik weet hoe ik massasprints moet aanpakken en dankzij onze communicatie slagen we erin om steeds kalm te blijven. Ik heb het volste vertrouwen in Riccardo. Hij zal zijn snelle benen laten spreken en hij heeft ook vertrouwen in mij om hem ideaal te positioneren in de finale. Mijn teamgenoten weten dat mijn rol niet beperkt zal blijven tot de laatste hectometers van een etappe. Ook zal ik hen ondersteunen in de zwaardereritten of, indien nodig, zelfs mijn eigen kans wagen in een ontsnapping.”

Foto: Sportfoto - Oscar de Waele

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl