Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn stunt met zege in Giro d'Italia

Maandag 10 mei 2021

Elite men - De derde etappe van de Giro d'Italia is gewonnen door Taco van der Hoorn.

De renner van Intermarché Wanty Gobert bleef als laatste van een kopgroep uit de greep van het peloton. Vanaf de tweede kilometer meldde hij zich in een kopgroep van zes, waar ook Lars van den Berg (FDJ) toe behoorde. Van der Hoorn zag zijn voorsprong snel slinken, maar hield net stand. Op vier seconden eindigde Cimolai als tweede.

Van der Hoorn was vorig jaar één van de laatste renners die voor 2021 gecontracteerd werd door zijn team, hij zou eigenlijk bij BEAT rijden. Van der Hoorn kwam over van Jumbo-Visma en is bezig aan zijn eerste grote ronde.

De blijdschap spatte van zijn gezicht na de finish. "Dit is gewoon ongelooflijk! Om eerlijk te zijn, begrijp ik er zelf ook niets van. Ik win een rit in de Giro, iets wat ik nooit had durven dromen. De laatste kilometer was met een paar linke bochten erin redelijk technisch. Onder de rode vod keek ik achterom en toen besefte ik dat ik kon winnen. Daar bouwde ik de nodige voorzichtigheid in en daarna was het genieten geblazen in de laatste rechte lijn. Ik zei tegen mezelf dat ik het ging halen. Drie jaar geleden liep ik na een val een zware hersenschudding op. Daarna kwam ik acht maanden lang niet aan fietsen toe. Mijn carrière heeft toen aan een zijden draadje gehangen. Eigenlijk was dat na vorig seizoen ook het geval toen ik zonder contract zat. Ik heb echter doorgezet en kreeg uiteindelijk mijn kans bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Zij stippelden al een heel mooi programma uit voor mij en ik ben blij dat ik hen daar nu voor kan belonen. Ik heb het ongelofelijk naar mijn zin bij de ploeg, de groepssfeer is geweldig. Enkel een overwinning bleef uit maar dat is nu ook weer geregeld! Ik denk dat we nu vertrokken zijn."

  

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl