Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tijdritkwalificaties in Enkhuizen

Dinsdag 11 mei 2021

Elite men - Wielervereniging West-Frisia organiseert in Enkhuizen een drietal trainingstijdritten die als kwalificatiemoment gelden voor het NK Tijdrijden, dat op woensdag 16 juni in Emmen wordt verreden.

De kwalificatiemomenten, al aangekondigd vorige week,  staan gepland voor donderdag 20 mei (beloften-mannen), woensdag 26 mei (elite-vrouwen) en donderdag 27 mei (elite-mannen). 

De trainingstijdrit telt als een belangrijke indicator voor mogelijke deelname aan het NK Tijdrijden op 16 juni in Emmen. Op basis van de uitslag verreden in deze tijdrit wordt de startlijst voor het NK opgemaakt. Daarnaast is het mogelijk dat de KNWU in samenwerking met de sporttechnisch districtscoördinatoren en bondscoaches renners/rensters een startplek aanbiedt. Bij het NK is er een startgelegenheid voor 48 renners/rensters per categorie. Op het NK worden er in totaal vijf NK-truien uitgereikt, in de categorie beloften-mannen, elite vrouwen zonder contract, elite vrouwen met contract, elite mannen zonder contract en elite mannen met contract.

Foto: Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl