Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe ploeg voor Vacansoleil-renners

Dinsdag 01 oktober 2013

Elite men - Vacansoleil-DCM ploegleider Hilaire van der Schueren heeft met het Waalse bedrijf Wanty en een tweede sponsor een overeenkomst bereikt over het creëren van een nieuwe pro-continentale formatie. Van der Schueren gaf al vijftien namen door aan het UCI. "Het wordt een pro-continentale ploeg van 20 tot 25 renners."

Dit vertelde Van der Schueren tegenover de NOS. De Belg wilde nog niet alle namen bekend maken van zijn nieuwe ploeg, maar vast staat dat er een aantal renners van Vacansoleil-DCM tekenen. 

"Met Björn Leukemans heb ik een akkoord. Hij tekent vandaag of morgen. Ik weet niet hoe ver Johnny (Hoogerland, red.) is. Hij was in gesprek met Alonso, Astana en Lampre. Maar Johnny gaat me na aan het hart. Ik spreek hem morgen." Frederik Veuchelen en de Italiaan Mirko Selvaggi zijn wel al zeker van een contract bij de nieuwe ploeg. 

Ook neemt de 65-jarige ploegbaas "graag talenten als Wesley Kreder, Bert-Jan Lindeman, Maurits Lammertink en Wouter Mol mee. Pas op, ze hebben echter nog geen contract. Maar ze liggen me nauw aan het hart."

"De Gendt? Dat zal te duur zijn. Marcato zou meegaan, maar hij kreeg een verbeterde aanbieding van Cannondale. Daar zet hij zijn handtekening. Flecha heeft mij verleden week gebeld. Hij zou graag nog een jaar fietsen en hij zou dat graag bij mij doen."

Foto (c). SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl