Van Vleuten wint ook Nafarroako Classics

Donderdag 13 mei 2021

Women - Annemiek van Vleuten heeft na haar rit- en eindzege in de Vuelta Valenciana een nieuwe overwinning in Spanje behaald.

De Europees kampioene van Movistar reed in de slotkilometers van de Emakumeen Nafarraako Classics weg uit een select gezelschap. Het was typisch een geval van drie keer is scheepsrecht, want Van Vleuten had de koers al twee keer eerder hard gemaakt.

Wel moest ze de zege nog bijna uit handen geven, want in de afdaling kwam Demi Vollering (SD Workx) naar haar wiel, maar ze wist haar landgenote net niet meer te passeren.

Elisa Longo Borghini eiste de derde plek op. Pauliena Rooijakkers (LIV) werd achtste. 

Het was Longo Borghini die een sterke aanval deed in de finale. Van Vleuten zag hét moment om aan te vallen. “Daar klapte ik overheen en toen was ik alleen weg, met drie kilometer te gaan. Daarin ben ik volle bak gaan rijden. Er zat in de afdaling alleen wel twee haarspeldbochten, waar ik het heel rustig aan heb gedaan. Toen kwamen ze bijna weer terug en ik zag ook dat ze meer risico namen dan ik. Daarna was het nog 800 meter, dus het was volle bak sprinten. Demi wist nog naar mijn wiel toe te rijden, maar ik bleef haar wel voor. Ik durfde alleen niet te juichen, want ik wist niet waar ze zat.”  

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl