Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Garner blijven, Polspoel komt naar Argos-Shimano

Dinsdag 01 oktober 2013

Women - Kirsten Wild en Lucy Garner rijden ook komend jaar voor Argos-Shimano. De ploeg van manager Iwan Spekenbrink behoudt daarmee twee snelle vrouwen voor de ploeg. Met Maaike Polspoel wordt bovendien een Vlaamse aan de ploeg toegevoegd.

Op Cyclingonline.nl las u eerder al dat Kyara Stijns en Floortje Mackaij de overstap maken van de junior-vrouwen naar deze UCI-vrouwenfomatie. Daarmee contracteert de ploeg respectievelijk de Nederlands kampioene op de weg en de nationaal kampioene tegen de klok uit deze categorie. Mackaij reed al als stagiair voor deze formatie. De twee Nederlandse talenten en Polspoel tekenden voor 2014 en 2015.

Garner blijft twee jaar

Ook Garner tekende voor twee jaar bij. "Ik heb dit jaar vooral in dienst gesteld van mijn ontwikkelings als renster door te trainen en wedstrijden te rijden, dat proces zal ik de komende twee seizoenen voortzetten" aldus de wereldkampioene bij de junior-vrouwen van 2012 (Valkenburg). Kirsten Wild voelt zich ook op haar plek bij de ploeg. "Mijn doelen blijven de klassiekers en het winnen van sprints in etappekoersen." Wild won dit jaar onder meer een rit in de Giro Rosa, Gent-Wevelgem, de Ronde van Gelderland, twee ritten in de Boels Rental Ladies Tour en vier etappes in zowel de Tour of Qatar als de Energiewacht Tour. Garner was succesvol als sprintster in een rit in de Chinese etappekoers Tour of Chongming Island.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl