Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teunissen nipt geklopt in Hongarije

Vrijdag 14 mei 2021

Elite men - Mike Teunissen was dichtbij een zege in de Ronde van Hongarije vandaag. Phil Bauhaus klopte hem nipt.

Nadat een val rond de vijftiende plek in de laatste bocht veel renners uitschakelde voor de zege, leek Teunissen op weg naar de winst. Bauhaus wist hem op de streep net te passeren.

De Limburger maakte zijn rentree na een blessure.

Teunissen gaf na afloop toe dat hij zichzelf even rijk rekende. “Ik dacht heel even dat ik gewonnen had, maar besefte dat het heel close was. We zaten met de ploeg goed in positie. Rick Pluimers schoof helaas als eerste onderuit. Daarna zag ik in mijn ooghoek dat Olav Kooij viel. Ik kon zelf ternauwernood op de fiets blijven. Daarna moest ik snel aansluiting vinden bij de voorste groep. Het was bijna onmogelijk om die jongens te passeren. Dat lukte gelukkig nog net.”

Uiteindelijk kwam Teunissen net tekort voor de overwinning. De Limburger is desalniettemin blij dat hij in zijn eerste koers na zijn blessure een dergelijke prestatie heeft weten te bereiken. “Ik voelde dat ik niet heel veel meer over had. Ik besloot er toch voor te gaan en er het beste van te maken. Helaas viel ik wat stil op het eind. Je weet dat ze zullen komen van achteruit. Het is balen dat Bauhaus er uiteindelijk net overheen glipt. Voor mezelf is dit een mooie prestatie. Het is fijn dat ik in mijn eerste race sinds tijden mee kon doen voor een overwinning. Voor nu hoop ik vooral dat iedereen van de ploeg in orde is. Daarna kan de focus op de twee resterende etappes.”

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl