Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn valt aan, geen sprint voor Jumbo-Visma

Maandag 17 mei 2021

Elite men - In de tiende rit van de Giro d'Italia reed Peter Sagan naar de winst door de sprint van een uitgedund peloton te winnen. Zijn team had met succes onder anderen Dylan Groenewegen en David Dekker afgeschud onderweg.

Ploegleider Arthur van Dongen van Jumbo-Visma spreekt van een gemiste kans. ‘We hadden vooraf meerdere scenario’s voorspeld. Ook met dit scenario hadden we rekening gehouden. Dit is helaas het doemscenario dat zich uiteindelijk voltrekt. Tot aan de heuvelzone verliep alles goed. Daarna versnelde Bora en moest Dylan eraf. We hebben vervolgens nog geprobeerd om met David de beklimming te overleven, maar ook hij kon het tempo helaas niet volgen. Het parcours van vandaag was erg verraderlijk. Het is een gemiste kans, maar we hebben er als ploeg alles aan gedaan om onze sprinters in het peloton te houden en in stelling te brengen. Verder zijn al onze renners in orde. Na tien dagen koers zal iedereen blij zijn met de eerste rustdag. Daarna kunnen we met frisse moed beginnen aan de resterende anderhalve week.”

Van der Hoorn was al eerder succesvol in deze ronde met een uitval. "Ik wist dat de kans om echt ver te geraken niet al te groot was vandaag. We kregen amper twee minuten voorsprong en achter ons waren verschillende ploegen vol aan het jagen. Bergop  reed vooral Bora reed hard. Maar ik heb tenminste geprobeerd. Als de vlucht niet tot het einde zou dragen, kon ik misschien nog wel voorop blijven om in de laatste dertig kilometer nog wat werk op te knappen voor Quinten Hermans. Ik had geen zin om gewoon in het peloton blijven want dan heb ik sowieso geen kans op de overwinning."

Foto: Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl