Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vuelta 2022 start vanuit Nederland

Woensdag 26 mei 2021

Elite men - De Ronde van Spanje 2022 start definitief vanuit Nederland. Eerder was dat vertrek voor 2020 voorzien, maar de coronapandemie zette hier een streep door.

De eerste rit heeft start en aankomst in Utrecht, de tweede rit voert van Den Bosch naar Utrecht en de derde etappe voert van Breda naar Breda.

Eerder vertrok de ronde in 2009 vanuit Assen.

Javier Guillén is namens de VUelta enthousiast over de hernieuwde samenwerking. "We wachten al lang op een mogelijkheid terug te keren naar het wielerland Nederland. Hier is de organisatie gegarandeerd goed en ik twijfel niet, ondanks de uitdagingen in de huidige samenleving, dat het een veilig en succesvol evenement wordt. In 2020 moesten we de beslissing nemen die we niet wilden maken, maar waar we toe gedwongen werden door de omstandigheden. De Nederlandse wens om La Vuelta uit hun land te laten vertrekken is gelukkig niet veranderd. We zijn blij te werken met instanties die net zo veel van wielrennen houden als wij doen."

Burgemeester Sharon Dijksma (Utrecht): “Dat we zo’n groot sportevenement alsnog naar Nederland en naar Utrecht hebben kunnen halen, is een enorme opsteker na deze moeilijke periode. We gaan er samen met de andere steden, provincies en (sport-)organisaties onze schouders onder zetten om in 2022 een Vuelta-zomer te organiseren die alle wielerharten sneller doet kloppen!”

“We zijn met iedereen aan tafel gegaan om te horen hoe we het in 2022 wél kunnen doen. Het resultaat is dat we allemaal heel graag de renners van La Vuelta door Utrecht en Brabant willen zien rijden. En dat biedt weer prachtige kansen voor mensen, bedrijven en organisaties om volgend jaar gave dingen te organiseren”, aldus wethouder Daan Quaars (Breda) namens alle publieke partners.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl