Brand steviger in geel na zege Thuringen

Zaterdag 29 mei 2021

Women - Lucinda Brand heeft de voorlaatste etappe van de Lotto Thuringen Ladies Tour gewonnen en daarmee haar leidende positie verstevigd met nog één rit te gaan.

De Zuid-Hollandse reed in de laatste drie kilometer weg en wist stand te houden tot op de door Sportscom getrokken streep. Lorena Wiebes kwam als tweede over de meet.

Chantal van den Broek-Blaak was gedurende bijna de gehele rit in de aanval met Lisa Klein, maar de renster van SD Worx zag haar poging stranden.

Brand gaat als leidster de slotrit in, maar keek eerst blij terug op deze etappe. "Op de laatste klim deed Lizzie Deignan een stevige lead-out en ik probeerde aan te vallen, maar de andere klassementsrenners waren te sterk. Maar toen viel Lizzie nog eens aan en moesten de anderen aan de bak in de achtervolging. In de laatste vijf kilometer ging ik er zelf op en over. Ik kreeg nu wel ruimte en ben volle bak blijven rijden tot de finish. Ik ben heel blij dat ik onze tactiek kon bekronen met een zege en een betere uitgangspositie in het klassement."

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl