Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman is vijfde, Jakobsen zet nieuwe stap

Dinsdag 01 juni 2021

Elite men - De derde rit van het Criterium du Dauphiné is gewonnen door Sonny Colbrelli.

De Italiaan van Bahrain-Victorious moest de afgelopen twee dagen telkens genoegen nemen met de tweede plek omdat een vluchter het telkens wist te halen. Vandaag werd er gesprint en was hij in een lastige finale de sterkste van het pak. Wilco Kelderman sprintte mee voor de topklasseringen en werd vijfde in Saint Haon Le Vieux.

Voor de eerste keer in tien maanden deed Fabio Jakobsen mee diep in de finale een etappe. In de derde etappe van het Critérium du Dauphiné werd hij door ploegmaat Josef Cerny naar voren geloodst. Jakobsen bleef daar tot 2 kilometer van de streep, het moment dat de weg omhoog begon te lopen met stukken tot zeven procent. Dat was voor veel sprinters iets te veel van het goede.

Jakobsen kwam uiteindelijk een minuut achter winnaar Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Ondanks dat hij niet meedeed voor een resultaat, kwam de Nederlander toch met een glimlach op zijn gezicht over de streep. Hij weet dat hij opnieuw een belangrijke stap heeft gezet sinds zijn terugkeer in het peloton.

“We wisten dat de laatste kilometer erg zwaar zou zijn, maar het doel was om daar te komen met een paar kilometer te gaan. Ik ben blij dat dit lukte. Ik zat in goede positie tijdens de laatste 2 kilometer, maar na 600 meter voelde ik het melkzuur in mijn benen. Toch ben ik tevreden met mijn prestatie, want het is mijn eerste finale sinds lange tijd en voelde mij goed en vol vertrouwen. Dat ondanks de hoge snelheid en een nerveus peloton. Het was fijn om de adrenaline te voelen en in goede positie te zitten. Nu ga ik de jongens zoveel mogelijk helpen en kilometers maken om mijn conditie op te bouwen voor het tweede deel van het seizoen”, sprak Fabio Jakobsen na de rit.

Morgen wacht de renners een individuele tijdrit.

Foto: Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl