Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oomen krijgt kansen in Zwitserland

Zaterdag 05 juni 2021

Elite men - In de Tour de Suisse maakt Tom Dumoulin zijn rentree, maar het is Sam Oomen die een vrije klassementsrol krijgt.

Team Jumbo-Visma staat komende week aan het vertrek van de Ronde van Zwitserland. De koers die gekenmerkt wordt door de vele hoogtemeters staat voor het eerst in twee jaar weer op het programma. Sam Oomen krijgt een vrije rol en heeft zijn zinnen gezet op een goede eindklassering.

De Ronde van Zwitserland telt acht etappes. Op de openingsdag staat er een vlakke tijdrit over ruim tien kilometer gepland. Vanaf etappe twee zullen de renners de nodige Zwitserse heuvels voor de kiezen krijgen. Op de voorlaatste dag wacht de renners eveneens een race tegen de klok. De ronde eindigt met een zware bergrit waarin geklommen wordt tot ruim 2000 meter hoogte.

Oomen rijdt de Ronde van Zwitserland niet voor het eerst. “Ik heb deze wedstrijd al een aantal keren mogen rijden. Zwitserland is een prachtig koersland. Ik koester een aantal mooie herinneringen, maar tegelijkertijd heb ik er ook al behoorlijk afgezien. Zo zag ik in 2016 sterretjes op de top van de Rettenbachferner. In de editie van 2018 werd ik zevende in het algemeen klassement. Hetgeen me daar nog van bijstaat, is dat ik destijds in een goede vorm verkeerde net nadat ik een grote ronde had gereden. Ik hoop dit jaar ook weer met een goed gevoel huiswaarts te keren.”

Vorm

De vrije rol die Oomen dit jaar heeft in de achtdaagse etappekoers lijkt hem op voorhand wel te bevallen. “Ik weet niet zo goed waar ik momenteel sta met mijn vorm. We hebben met de ploeg een prima trainingskamp achter de rug. Ik denk dat mijn vorm wel in orde is. Het is alleen even afwachten hoe mijn lichaam reageert na de hoogtestage. Ik heb wedstrijdritme nodig om tot goede prestaties te komen.”

De Tilburger is inmiddels goed ingeburgerd bij het team. “Ik voel me als een vis in het water bij deze ploeg”, zegt hij. “Vanaf dag een voelt het al vertrouwd. Inmiddels heb ik al wat mooie momenten mogen meemaken. Hopelijk kan ik daar in de komende week nog een heuglijke gebeurtenis aan toevoegen. Vooraf wil ik niet teveel verwachten omdat het zoals gezegd lastig is om precies aan te geven waar ik momenteel toe in staat ben. Ik ga alles geven en er het beste van te maken.”

Naast Dumoulin en Oomen rijden ook Antwan Tolhoek, Mike Teunissen, Gijs Leemreize, Nathan van Hooydonck, en Christoph Pfingsten voor Jumbo-Visma in Zwitserland.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl