Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin (zestiende) is terug in koers

Zondag 06 juni 2021

Elite men - Tom Dumoulin maakte vandaag zijn rentree in het peloton in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland.

De renner van Jumbo-Visma eindigde als zestiende in een door Stefan Kung gewonnen rit.

Dumoulin stapte vorig jaar uit de Ronde van Spanje in oktober en reed sinds die tijd geen wedstrijd meer. In de aanloop van dit seizoen verliet hij het trainingskamp van zijn werkgever en kondigde hij aan rust te willen nemen.

Onlangs besloot hij terug te keren en via Zwitserland en de NK's tijdrijden en weg toe te werken naar de Olympische Spelen.

In regenachtige weersomstandigheden werkte Dumoulin zijn favoriete discipline af. “Ik heb geprobeerd vol te gaan en het ging wel behoorlijk. Ik merkte dat ik in het tweede deel van de tijdrit niet meer de power had. Toen zakte ik een beetje weg. Dat is niet heel gek en dat kun je natuurlijk ook verwachten. Het was wennen, maar toch was het gevoel zeker goed. Ik wil altijd alles uit mezelf halen. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan. Ik ben tevreden, al zie ik nog genoeg groeimogelijkheden.”

Dumoulin is vooral blij om weer wielrenner te zijn. “Ik vind het mooi om weer terug te zijn. Het voelde erg goed om weer te racen. Ik ben naar Zwitserland gekomen zonder verwachtingen. Hier hoop ik me alleen maar te verbeteren richting de komende weken en een goede basis te leggen. Ik heb nog genoeg stappen te zetten de komende tijd.”

Dumoulin is geen kopman bij Jumbo-Visma in de Tour de Suisse, dat is Sam Oomen:

Foto: Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl