Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Emden wint Sparkassen Münsterland Giro

Donderdag 03 oktober 2013

Elite men - Jos van Emden heeft de Sparkassen Münsterland Giro gewonnen. De renner van Belkin was de snelste van een kopgroep van vijf renners. Tom Veelers van Argos-Shimano werd op zes seconden tweede. Derde werd Iljo Keisse. Voor tijdritspecialist van Emden was de zege de eerste overwinning van het seizoen.

Van Emden won overigens in 2007 ook al deze wedstrijd in Duitsland, toen nog als renner van het Rabobank-opleidingsteam. Marcel Kittel, de winnaar van de vorige twee edities, kwam vanwege een verkoudheid niet aan de start. Met Dylan van Baarle (vijfde), Albert Timmer (zesde) en Moreno Hofland (achtste) eindigden nog drie Nederlanders in de top 10. Van Baarle (Rabobank DT) probeerde in de slotfase eveneens solo weg te komen, maar werd terug gehaald.

In de finale besloot Van Emden het met een alles-of-niets-poging gewoon te proberen. “Ik voelde onderweg al dat als ik al mijn krachten in één aanval zou stoppen, ik een kans had. Ik wist dat er drie jongens in de kopgroep zaten die sneller dan ik zijn en dus was het makkelijk: ik moest aanvallen. Ik ging vanuit vierde positie aan en zag Iljo Keisse  nog proberen mee te glippen, maar blijkbaar reed ik te hard.”

Er echt in geloven

De overwinning in 2007 werkte voor Van Emden als extra motivatie. “Toen we de eerste keer de finish passeerden dacht ik wel even aan mijn zege van zes jaar terug. Dat gaf toch wel een lekker gevoel. Robert Wagner vertelde me onderweg bovendien dat ik er sterk uit zag en dat was ook erg fijn om te horen. Toen ging ik er echt in geloven. Dat ik daadwerkelijk win, is heel mooi. Ik ben een blij man.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl