Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter gaat aanval zoeken in Tirreno

Zondag 10 maart 2013

Elite men - Tom-Jelte Slagter wil zich maandag in de voorlaatste rit van de Tirreno-Adriatico laten zien. Het Blanco-talent denkt dat de geaccidenteerde rit met start en finish in Porto Sant’Elpidio hem goed moet liggen. ‘Ik ga proberen aan te vallen.’

Slagter kon zondag niet mee met de besten omhoog in de bergrit naar Chieti. Terwijl zijn ploeggenoot Bauke Mollema er bijna met de dagzege vandoor ging, eindigde hij als 48e op bijna acht minuten van winnaar Joachim Rodriguez. “Een klim van 11 kilometer is gewoon een beetje te lang voor me”, aldus de Groninger over de Passo Lanciano. “Ik slaagde er niet meer in om terug te komen en kan nu een streep zetten door het algemeen klassement. Maar maandag rijden we opnieuw een lastige etappe, dit keer met korte, steile klimmetjes. Dat ligt me beter. Ik ga proberen aan te vallen en doen wat Bauke vandaag deed.”

WorldTour-leider af
Slagter rijdt maandag niet meer rond als leider van de WorldTour. Die positie is nu in handen van Richie Porte, die zondag Parijs-Nice op zijn naam schreef. Porte heeft 113 punten, Slagter moet het met twee punten minder doen. Die twee punten kan hij de komende twee dagen natuurlijk nog bij elkaar zien te sprokkelen. Winst van een etape in de Tirreno is goed voor zes punten, de nummer twee krijgt er vier, de nummer drie ontvangt er twee.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl