Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oomen bij de besten in Zwitserland

Donderdag 10 juni 2021

Elite men - Sam Oomen werd tiende vandaag in de eerste bergrit van de Tour de Suisse. Richard Carapaz won met voorsprong en is de nieuwe leider.

Dat geel nam hij van de schouders van Mathieu van der Poel, die nog wel ten aanval trok vandaag, maar voor de laatste beklimmingen werd ingerekend. 

Oomen stijgt naar de achtste plaats.

Nadat een vroege vlucht al voor de echte finale werd ingerekend, namen de klassementsploegen het heft in handen. Op de voorlaatste beklimming was Tolhoek de eerste die het vuurtje aanstak en ten aanval trok. Lang duurde zijn aanval niet. Op de slotklim cijferde Tolhoek zich weg voor Oomen. Toen de favorieten ten aanval trokken, moesten de twee Nederlanders passen. Op hun eigen tempo beperkten ze de schade.

“Ik heb echt alles gegeven”, aldus Oomen. “Ik was net niet goed genoeg om met de beste mee te kunnen. Op de voorlaatste klim had ik mij in de laatste kilometer een beetje opgeblazen. Ik voelde dat echt versnellen lastig gingen worden. Samen met Antwan heb ik geprobeerd zo gecontroleerd mogelijk te rijden om de schade te beperken toen de favorieten ten aanval trokken.”

“Het is supermooi om te zien dat ik na lange tijd weer eens een klassement mag proberen te rijden. De ploeg reed vandaag heel sterk. Niet alleen Antwan in de finale, maar ook de andere jongens richting de voorlaatste klim. Ik had vandaag niet meer van ze kunnen vragen. Het is al een heel lastige week geweest waarin veel concentratie wordt gevraagd. Ik hoop dat ik mijn top tien kan behouden en ga er ook alles aan doen omdat te proberen. Het zal zeker niet makkelijk worden.” besluit Oomen.

 

Foto's: Sportfoto - Oscar de Waele

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl