Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin vijfde in klimtijdrit Tour de Suisse

Zaterdag 12 juni 2021

Elite men - Tom Dumoulin eindigde bij de besten vandaag in de klimtijdrit van de Tour de Suisse.

Toen de Limburger van Jumbo-Visma over de finish kwam, had hij de snelste tijd, maar daar doken Mader en later Uran onder. Uiteindelijk werd de wereldkampioen tijdrijden van 2017 vijfde op 56 seconden van dagwinnaar Uran. Hij gaf twee tellen toe op derde plek Mader.

Dumoulin, die de Olympische tijdrit in Tokyo als hoofddoel heeft, was na afloop tevreden over zijn prestatie. “Hier word ik blij van. Dit bevestigt dat mijn niveau wel redelijk is. Ik voelde mij deze week met de dag beter worden. Als ik in topvorm ben, denk ik dat ik hier meestrijd voor de ritzege. Het moet zeker nog beter om op de Olympische Spelen mee te doen voor de prijzen. Mijn waardes waren vandaag redelijk. Hier kunnen we op verder bouwen de komende weken en het geeft mij veel vertrouwen.”

“Ik denk dat ik het vandaag vooral heb laten liggen in de laatste kilometer van de klim“, vervolgt Dumoulin. “Daar blies ik mezelf wat op en had ik moeite om mijn tempo te houden. Daar moest ik even van bekomen in het eerste stuk van de afdaling en ook daar heb ik denk ik wel wat tijd verloren. Al met al waren de twee tijdritten geslaagde testen en kijk ik uit naar het Nederlands kampioenschap tijdrijden van komende woensdag.”

 

Wout Poels werd elfde, Sam Oomen eindigde net buiten de top 20. Hij staat achtste in het klassement met nog één rit te gaan. Wout Poels steeg naar de vijftiende stek.

Carapaz houdt een marge van zeventien seconden op Uran.

Foto: Sportfoto - Oscar de Waele

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl