Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen baalt van gemiste kans in België

Zondag 13 juni 2021

Elite men - De slotrit van de Baloise Belgium Tour heeft een ritzege opgeleverd voor Mark Cavendish. Diens ploeggenoot Remco Evenepoel won het eindklassement.

Dylan Groenewegen eindigde als vierde, maar er had volgens hem meer ingezeten. “Tijdens de meeting van vanmorgen hebben we besproken dat Olav en ik in de laatste anderhalve kilometer goed geplaatst moesten zitten”, zegt Groenewegen. “Dat lukte goed. De ploeg heeft me echt uitstekend afgezet. Toen ik de sprint aanging, voelde ik me heel sterk. Ik was er van overtuigd dat de overwinning erin zat, maar het was balen dat ik problemen kreeg met mijn derailleur. Aan de andere kant geeft het moed dat ik weer in de juiste positie zat. Ik ga op deze manier toch wel met een goed gevoel naar huis”, aldus de sprinter, die zich nu gaat voorbereiden op het NK van volgende week zondag.

Ook Bouwman maakte de balans op. “Ik was over mijn tijdrit zeer tevreden. In de openingsrit had ik een mankement in de finale, waardoor ik toen geen rol van betekenis kon spelen. De benen voelden heel de week goed. Dan is het jammer dat je niet echt hebt kunnen koersen in de Ardennenetappe van gisteren. Het eindklassement was niet ons doel, maar het is mooi meegenomen dat we desondanks met twee man kort geëindigd zijnEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl