Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oomen achtste in eindklassement Tour de Suisse

Zondag 13 juni 2021

Elite men - Sam Oomen is achtste geworden in het eindklassement van de Tour de Suisse.

In de slotrit over de Gotthardpas ging de zege naar Gino Mader, de eindzege van Richard Carapaz kwam niet meer in gevaar, hoewel Rigoberto Uran het nog wel probeerde.

Oomen eindigde op 46 tellen van de ritwinnaar en op een dikke halve minuut van de groep met de andere klassementsrenners.

“Het doel van deze zware bergetappe was om in elk geval mijn toptienplaats vast te houden”, vertelt Oomen. “Het begin van de etappe was superlastig, omdat het gelijk bergop ging. In de vallei hebben we nog gewerkt om de kopgroep niet te ver te laten weglopen. Daar zaten toch nog wel wat gevaarlijke jongens voor het klassement bij. Dat was echt heel mooi om te zien. Ik ben het team heel dankbaar dat ze dat voor mij hebben gedaan.”

"We hebben dag per dag bekeken wat er mogelijk was”, vervolgt de Brabander. “Ik kan met deze eindklassering zeker leven. Deze uitslag geeft een goed beeld van de krachtsverhoudingen tijdens deze koers. Het was lang geleden dat ik nog als kopman heb gereden. Dat was even wennen, maar hier kan ik verder mee.”

Voor Tom Dumoulin was dit zijn terugkeer op het hoogste niveau, hij onderscheidde zich onder meer met een vijfde stek in de klimtijdrit van zaterdag.

Foto's: Sportfoto- Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl