Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robert Gesink als kopman naar Lombardije

Vrijdag 04 oktober 2013

Elite men - Team Belkin heeft Robert Gesink als kopman aangewezen voor de 107e editie van de Ronde van Lombardije. De Achterhoeker bleef na het WK in Italië en trainde afgelopen week in de regio Lombardije. Hij verkende onder meer de laatste 120 kilometer.

“Dat doe ik niet voor niets”, aldus Gesink. “Natuurlijk is het mooi meegenomen dat ik de Nederlandse weersomstandigheden op deze manier een beetje ontvlucht, maar ik heb ambities. Ik wil pakken wat ik pakken kan zo aan het einde van het seizoen. Dit is een koers voor mannen met de lange adem en ik hoop dat we als ploeg een mooie uitslag kunnen neerzetten. Het WK verliep voor mij niet helemaal naar wens, maar dat zegt niet alles. Daarvoor was ik heel goed. De moraal is gewoon heel hoog. Ik heb in het verleden bewezen dat ik hier wat kan.” In 2009 kwam Gesink als negende over de streep in Lecco.

Taaie mannen

Verhoeven denkt dat het parcours van de Giro di Lombardia zijn kopman ligt. De Italiaanse klassieker is net als de GP Québec een koers voor taaie mannen. In Canada bewees Gesink met zijn overwinning dat hij dat zeker is. “Lombardije is een slagveld. Het is een heel eerlijke wedstrijd. Dat is zeker geen nadeel voor ons.” De volledige ploeg van Belkin voor deze wedtrijd is: Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Lars Petter Nordhaug, Tom-Jelte Slagter, Bram Tankink en David Tanner.

Foto: © Sportfoto/George DeswijzenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl