Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schelling Nederlandse uitblinker in openingsrit Tour

Zaterdag 26 juni 2021

Elite men - De openingsrit van de Tour de France 2021 werd gekenmerkt door een lange vlucht van Ide Schelling en twee fikse valpartijen. De rit werd gewonnen door wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Wilco Kelderman werd vijfde, Bauke Mollema negende. Steven Kruijswijk verloor vandaag tijd. Zijn kopman Roglic won dankzij een derde stek enkele boniseconden. Behalve Kruijswijk kwam ook Wout Poels op achterstand binnen.

Schelling bleef over uit een kopgroep van zes, met daarbij ook Danny van Poppel. Op een kleine dertig kilometer van het einde werd de Hagenaar van Bora-Hansgrohe in de kraag gevat. Hij ontving wel de prijs voor de strijdlust en draagt zondag ook de bergtrui in de Tour.

Achter Schelling vond nog de eerste grote valpartij van de dag plaats, veroorzaakt door een toeschouwer met een bord waarmee de familie werd gegroet. Tony Martin kon het bord niet vermijden en nam veel mensen mee in zijn val.

Een tweede val vond binnen de laatste tien kilometers plaats. Onder anderen Chris Froome was daar het slachtoffer van.

Schelling wist zijn Tourdebuut wel luister bij te zetten. "Het doel was om mee te zitten vandaag en te kijken of ik voor de bergtrui kon gaan. Dat is een mooi doel, maar ik wist dat ik het slim aan moest pakken. Toen ik de kans kreeg, heb ik de anderen verrast met een solo en zo de eerste punten behaald. Mijn ploegleider zag dat ik een flinke kloof geslagen had en raadde me aan door te rijden naar de volgende klim. Het was een zware dag, maar ik ben heel blij met deze trui. Even kijken hoe morgen de benen aanvoelen, maar het zou mooi zijn deze trui te houden."

Foto: Bora-HansgroheEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl