Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint rit en geel op Mur de Bretagne

Zondag 27 juni 2021

Elite men - De tweede rit van de Tour de France is gewonnen door Mathieu van der Poel. De renner van Alpecin-Fenix neemt ook het geel.

Op de Mur de Bretagne ging hij de voorlaatste beklimming ook al aan, maar dat leek weinig te winnen, al pakte hij wel de volel buit met de boniseconden. In de aanloop naar de streep ging de Nederlander aan en wist met voorsprong op Pogacar en Roglic te zegevieren.

Het is de eerste Tour voor Van der Poel, die dus ook zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk boekt. "Ik heb hier geen woorden voor" aldus een emotionele Van der Poel. "Dit was mijn enige kans om geel te winnen. Daarom nam ik ook die boniseconden onderweg. Ik moest blijven gaan tot de finish op het laatst, ik wist ook nog niet direct of ik het geel had. Maar het is gelukt. Ik draag de zege op aan mijn grootvader Raymond Poulidor."

Wilco Kelderman eindigde als vierde vandaag, Bauke Mollema werd zesde in de daguitslag. Mathieu van der Poel heeft in het klassement acht seconden op Julian Alaphilippe. Kelderman staat vijfde.

Ide Schelling leek-door opnieuw plaats te nemen in de vlucht van de dag - de bollentrui te behouden. Maar Mathieu van der Poel onttroonde hem.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl