Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel leidt Merlier naar zege in Tour

Maandag 28 juni 2021

Elite men - In de vierde rit van de Tour de France heeft Mathieu van der Poel zijn gele trui weten te behouden. Ide Schelling heroverde de bollentrui.

De Hagenaar meldde zich voor de derde dag op rij in de vlucht van de dag, nam een bergpunt en liet zich daarna terugzakken. Hij passeerde daarmee Van der Poel, die de trui zondag in extremis overnam.

Ook deze rit werd gekenmerkt door een aantal valpartijen. Robert Gesink was het grootste slachtoffer. Met een sleutelbeenbreuk verliet hij de ronde. Later in de rit kwam Primoz Roglic ten val, hij verloor veel tijd in deze rit.

In de slotmeters kwamen Peter Sagan en Caleb Ewan ten val. Mathieu van der Poel eindigde zelf als zevende en was de beste Nederlander in deze rit. Cees Bol werd achtste.

Van der Poel had genoten van deze dag, al vond hij het ook hectisch met alle valpartijen: "Het was speciaal om in het geel te mogen rijden, jammer dat het zonnetje niet scheen. Het werd desondanks een mooie dag voor het team. Ik voelde me goed en zat van voren. Toen heb ik de snelheid hoog gehouden voor Tim Merlier, zoals hij dat prettig vond."

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl