Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders in subtop in Piccolo Giro Lombardia

Zaterdag 05 oktober 2013

Elite men - De nationale selectie onder leiding van bondscoach Frank Pennings nam vandaag deel aan de Piccolo Giro di Lombardia, oftewel de Kleine Ronde van Lombardije. Daan Olivier en Nick van der Lijke (normaal gesproken beiden koersend voor het Rabobank Development Team) finishten in een groep achter de absolute uitblinkers van deze wedstrijd.

De zege ging naar de Italiaan Davide Villella van Team Colpak. Daan Olivier werd negentiende, Nick van der Lijke twintigste. Frank Pennings zag een aanvallende Nederlandse ploeg in actie op Italiaanse bodem. Met name Koen Bouwman was actief en wist in het gezelschap van Alessandro Tonelli uit een toen al fiks uitgedund peloton te ontsnappen. Op twintig kilometer van de streep was het echter gedaan met deze poging, waarna Bouwman – en ook Piotr Havik – de eersten moesten laten gaan. Pennings: “We stonden hier met renners aan het vertrek die allemaal een andere insteek kenden. Daan en Nick wilden een korte klassering rijden omdat ze weten dat ze dit niveau aan kunnen, de anderen zijn toch een beetje op ontdekkingsreis en konden hier ontdekken waar ze staan. Koen probeert het hier en daarmee laat hij de juiste instelling zien, want je kunt ook afwachten tot de finale los barst, maar dan is de kans groot dat je hier ook niet stand houdt tegen de specialisten.”

Stappen zetten

In de slotfase klonterde een groep achtervolgers samen en daarbij zaten namens de KNWU-selectie Van der Lijke en Olivier nog mee, maar ze hadden niet meer de power om een plek in de top 10 te bemachtigen. Pennings: “Daan is natuurlijk al helemaal geen sprinter, die kan alleen maar voorin eindigen als hij alleen weg weet te komen. En ook Nick bleek moegestreden. Toch denk ik dat die twee hun niveau weer bevestigen. En de anderen? Die weten nu waar ze staan en dat ze nog stappen moeten zetten om profrijp te worden. Dat kunnen we ze vertellen, maar beter is het nog om dat hier zelf te ervaren. Dat maakt die mannen hopelijk gretig voor hun verdere toekomst.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl