Baloise Ladies Tour: via Utrecht naar Tokyo

Woensdag 07 juli 2021

Women - Donderdagavond 8 juli om 19 uur gaat in het Maximapark te Utrecht de zevende editie van de Baloise Ladies Tour van start. Meer dan dertig nationaliteiten staan aan de start waaronder tal van rensters die straks in Tokyo een gooi zullen doen naar eremetaal op de weg en op de piste.

Eén van de absolute blikvangers wordt de Poolse Katarzyna Niewiadoma, vorig jaar nog tweede in het eindklassement van de Giro Rosa, en in de wegrit te Tokyo één van de belangrijkste uitlagers van Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

Lisa Klein, eindlaureate van de BeNe-vierdaagse in 2019, en Hannah Ludwig zijn de Duitse Olympiërs die present tekenen. Opvallend is ook de volledige Italiaanse baanselectie die volgende week naar Japan vertrekt met rensters als Elisa Balsamo, Martina Alzini, Letitzia Paternoster, Vittoria Guazzini, Rachele Barbieri en Martina Fidanza. Nog meer Olympiërs die present tekenen zijn Christine Majérus en Karol-Ann Canuel.

Nederlandse toppers zijn Jip Van den Bos, Karlijn Swinkels em Aafke Soet maar ook niet uit het oog te verliezen zijn Amber Van der Hulst, Lieke Nooijen, Femke Markus (Parkhotel Valkenburg) en Lonneke Uneken (SD Worx).

Voor aanvang van de rit in Eeklo, op vrijdag 9 juli, zal één minuut stilte in acht worden genomen naar aanleiding van het overlijden van Jolien Verschueren. De tweevoudige laureate van de Koppenbergcross werd in Eeklo tijdens haar carrière gesteund door een supportersclub.

Foto: Lisa Klein in actie tijdens de vorige proloog in Utrecht in 2019 Sportfoto - Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl