Openingstijdrit Baloise Ladies Tour voor Klein

Donderdag 08 juli 2021

Women - De openingstijdrit van de Baloise (BeNE) Ladies Tour is gewonnen door Lisa Klein.

De Duitse was vorig jaar eindwinnares. Lieke Nooijen en Amber van der Hulst (Parkhotel Valkenburg) waren de beste Nederlandse. Hun tijd was exact gelijk. De rensters mochten samen op het podium als beste Nederlandse.

Nooijen en Van der Hulst konden het nauwelijks geloven. ‘Ik had een trap harder moeten doen, kun je me nu gewoon niet laten winnen?’ grapte Van der Hulst na afloop. Ze komt naar deze ronde met ambities. “Ik kom om een mooie sprint te rijden, een goede tijdrit neer te zetten en stiekem hoop ik dat het ook nog een waaierrit gaat worden één van de komende dagen. Lieke en ik staan voorin het klassement, we gaan ook kijken waar dat toe leidt.” Nooijen had de tijdrit vooraf aangeduid. “Ik wil hier graag twee goede tijdritten rijden. Ik heb me op dit onderdeel toegelegd, want ik heb ambities richting het EK tijdrijden bijvoorbeeld later dit jaar. De vorm is sowieso goed, dat bleek ook wel uit mijn derde plek in de Omloop der Kempen vorig weekeinde. Ik hoop die lijn door te trekken en verder Amber bij te staan in de sprints.” De twee gingen samen op het podium, maar moeten onderling beslissen wie er morgen in de trui starten mag. 

"Het is een mooie koers om je als UCI-renster te laten zien. In dit veld kunnen we ook een hoofdrol opeisen" klonk het in koor bij de rensters van Parkhotel Valkenburg

Foto: Sportfoto

Live results

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl