Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BinckBank Tour wordt Benelux Tour

Vrijdag 09 juli 2021

Elite men - Na twaalf jaar Eneco Tour en vier jaar BinckBankTour gaat de enige UCI WorldTour-rittenkoers op Belgische en Nederlandse bodem voortaan door het leven als de Benelux Tour.

De start wordt op maandag 30 augustus gegeven in het Friese Surhuisterveen, de slotrit eindigt op zondag 5 september in  het Oost-Vlaamse Geraardsbergen.

 De openingsrit van de Benelux Tour, op maandag 30 augustus, vindt op Friese bodem plaats en gaat van Surhuisterveen naar Dokkum, een van de bekende Friese elf steden. Daags nadien vindt in Lelystad, hoofdstad van de provincie Flevoland, een individuele tijdrit plaats.

Rit 3, op woensdag 1 september, wordt een Belgisch-Nederlandse etappe van Essen in de provincie Antwerpen naar Hoogerheide in de provincie Noord-Brabant. De vierde rit is een ‘sprintklassieker’ van het Oost-Vlaamse Aalter naar het West-Vlaamse Ardooie. De eerder geplande start vanuit Blankenberge schuift  om organisatorische redenen op naar 2022. De kuststad is akkoord gegaan met dit verzoek van de organisatie en zal volgend jaar voor de zesde keer als startplaats van een etappe de renners verwelkomen.

Op vrijdag 3 september verhuist de Benelux Tour voor de vijfde rit naar Limburg, waar een pittige tocht van Riemst naar Bilzen op het menu staat. In het slotweekend wacht het peloton om te beginnen een stevige etappe van het Waals-Brabantse Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Houffalize in de provincie Luxemburg. Op zondag 5 september gaat de slotrit van start in Namen, hoofdstad van de gelijknamige provincie. De ontknoping van de Benelux Tour zal plaatsvinden op de Vesten in Geraardsbergen.

  Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl