Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan van Sintmaartensdijk blij in Middelharnis

Zondag 11 juli 2021

Elite men - Daan van Sintmaartensdijk heeft de Ronde van Middelharnis voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De coureur uit de continentale wielerstal van VolkerWessels liet in de sprint van een kopgroep van zes achtereenvolgens Tim Bierkens (De IJsselstreek) en Roy Hoogendoorn (Willebrord Wil Vooruit) achter zich.

''Ik heb deze week besloten om in Middelharnis te gaan rijden. Compliment aan de organisatie dat zij dit evenement met een mooi rondje in de polder nog op touw konden zetten. Het was jammer dat er geen wind stond, dat zou het extra zwaar hebben gemaakt.’’

De Ronde van Middelharnis is vanwege de te nemen coronamaatregelen verhuisd van het centrum van het dorp naar de nabijgelegen polder. Voor veel renners eindelijk weer eens de gelegenheid om in het eerste criterium (de clubparkoersen niet meegerekend) van Zuid-Holland in wedstrijdverband de strijd aan te gaan. Behalve het winnende trio maakten ook renners als Raymond Kreder (Team UKYO), Jasper de Laat (Hoppenbrouwers Eindhoven) en Nick van der Meer (VolkerWessels) deel uit van het peloton dat op het 2,5 kilometer lange parkoers hun rondjes draaiden rondom het fraai ogende polderland.

Daan van Sintmaartensdijk had dit jaar nog niet zoveel koersdagen onder de wielen zitten. ‘’Ik heb sinds juni weer een beetje kunnen koersen’’, wees de Zuidlander op Dwars door het Hageland, het NK-weg op de VAM-berg en de vijfdaagse in de Poolse etappekoers Solidarnosc. ‘’We hebben met het reizen in coronatijd niet veel kunnen doen, hebben met de ploeg in de eerste maanden een paar trainingsweekenden met elkaar gehad, nog een kamp in Limburg en waar mogelijk nog een paar keer bij elkaar gekomen. Toen het seizoen voor ons in juni begon had ik ook niet echt het lekkere gevoel, maar nu begint het weer te komen. Het verliep in Polen goed, hebben daar als ploeg met een ritoverwinning (Nick Brabander, DR) en nog een paar ereplaatsen goed gepresteerd. Ik had persoonlijk op wat meer gehoopt. En dan nog een koers in België (Ekeren-Deurne 1.1, DR), die vanwege het noodweer werd afgelast. Tot dat moment ging het goed, zat toen ook voorin. Dat het steeds beter gaat heb ik in Middelharnis bevestigd met de overwinning.  Ik ga nu samen met men broer Roel in Limburg trainen. Hij rijdt de Volta Limburg Classic en ik train dan nog een paar dagen alleen om me zo goed mogelijk voor te berijden op de Kreiz Breizh, een mooie vierdaagse met veel op en af. Kijken of ik daar een paar mooie resultaten kan halen.’’

Geslaagde uitwijkmogelijkheid

Organisator Wouter Roos keek tevreden terug op het wielercriterium op Goeree-Overflakkee: ‘’Ik kijk positief terug op het evenement, maar ik had wel wat meer deelnemers verwacht, komt misschien ook door de slechte weersvoorspellingen. We hebben desondanks mooie en zware wedstrijden gezien, het was allesbehalve gemakkelijk. We hadden wel wat meer wind verwacht, maar het is tot tegen het einde van de elitekoers gelukkig droog gebleven. Het was lastig om deze wedstrijden te organiseren, daarom hadden we besloten het criterium als plan B in de polder te organiseren en niet in het dorp. Het is zeker als uitwijkmogelijkheid voor herhaling vatbaar. We hopen natuurlijk wel dat we in 2022 kunnen terugkeren naar het dorp. Dat we dit evenement hebben kunnen organiseren is mede door de goede samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee en de ervaring die we de afgelopen jaren met de organisatie van de vele wielerevenementen op het eiland en daarbuiten hebben opgebouwd.’’ (Dan Rolandus)

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl