Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verhoeven en Smeenge eindigen in Transalp als tweede

Maandag 12 juli 2021

Offroad - In de twee afsluitende etappes van de Transalp deden Verhoeven en Smeenge weer mee om de etappezege maar helaas bleef ook hen mechanische pech niet bespaard.

In de zesde etappe naar Roncone lagen ze aan de leiding maar verloren tijd met de reparatie van een langzaam leeg lopende voorband. Ook in de afsluitende  etappe naar Riva del Garda was het geluk niet aan hun zijde maar werden er ook geen risico’s meer genomen om zo in elk geval hun tweede plaats in het eindklassent veilig te stellen.

''Al met al waren de eindwinnaars Manuel Pliem en David Schöggl (Pure-Humanpower) in deze wedstrijd een maatje te groot voor ons. Zelf ben ik zonder een wedstrijd gereden te hebben afgereisd naar de Transalp en dus kan ik zeker tevreden zijn met het niveau dat ik hier haalde'' aldus Verhoeven.

Smeenge was gedurende de wedstrijd iets sterker dan zijn team maat Verhoeven maar is ook realistisch. ''Met een duo race ben je nooit elke dag even sterk. We hebben samen het maximale resultaat eruit gehaald en het is goed voor de moraal om hier op het podium te staan aan het Gardameer'' aldus Smeenge.

De Belg Jan-Fredrik Finoulst eindigde met zijn Duitse teamgenoot Lennard Heidenreich op de derde plaats. Het Nederlandse duo Niki Terpstra en Gosse van der Meer eindigden met een zevende plaats ook nog in de top tien.

Foto: KMC

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl