Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen sprint naar zege in Tour Wallonie

Dinsdag 20 juli 2021

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de openingsrit van de Tour de Wallonie gewonnen.

De renner van Jumbo-Visma liet in Héron Hugo Hofstetter en Gianni Vermeersch achter zich. Het was zijn eerste zege na zijn lange schorsing. Groenewegen was na afloop emotioneel. “Het is een grote opluchting dat het nu eindelijk lukt. Ik voelde me in de Ronde van België ook al top in de finales, maar toen lukte het niet. De ploeg had vandaag de controle en deed een super goede lead-out. Ik ben nooit in het gedrang gekomen. Timo Roosen was als laatste man heel erg sterk en ik hoefde het alleen nog af te maken. Dat lukte gelukkig.”

“Deze overwinning is meer dan een overwinning voor mij”, vervolgt Groenewegen. “Het was een hele lastig periode waarbij het fietsen op de tweede plaats kwam. Er is veel gebeurd. Natuurlijk met het ongeluk, maar ook in mijn privéleven. We zijn hard blijven werken. Om dan terug te winnen is wel heel erg fijn. De ploeg is de afgelopen tijd volle bak achter mij blijven staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat heeft mij heel erg geholpen.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn kopman. “Ik ben in eerste instantie vooral heel blij voor hem dat het eindelijk weer gelukt is na zo’n zware periode. Het is voor hem en voor ons een enorme opluchting. We hebben als ploeg vandaag vanaf het begin de controle genomen en zijn dat blijven doen. Het was ons doel om Dylan in een positie te brengen waaruit hij vrij kon sprinten. Dat is gelukt. Het was een mooie teamprestatie.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl