Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofstede maakt rentree in San Sebastian

Donderdag 29 juli 2021

Elite men - Na de Tour de France en de Olympische Spelen geeft een delegatie van Team Jumbo-Visma komende zaterdag acte de présence tijdens de Clásica San Sebastián. Voor Lennard Hofstede wordt het zijn eerste koers sinds zijn val in het Critérium du Dauphiné.

Hofstede kijkt uit naar de editie van dit jaar. “Ik voel me goed. Ik ben een aantal dagen geleden teruggekeerd van een hoogtestage. We hebben met een aantal jongens prima kunnen trainen. Ik ondervind momenteel geen enkel fysiek malheur meer van mijn valpartij van een kleine twee maanden geleden. Ik denk dat het met de raceconditie ook wel snor zit. Ik ben klaar om te koersen.”

“Ik ben achteraf gezien heel blij dat mijn revalidatie vlot is verlopen”, zegt een opgewekte Hofstede. “Na een kleine week zat ik thuis alweer op de fiets. Weer een week later was ik al weer in staat om buiten te trainen. Ik heb uren naar de TV gekeken en de verrichtingen van de ploeg in de Ronde van Frankrijk gevolgd. Het is voor mij niet extra moeilijk om de koers te volgen wanneer ik zelf in de lappenmand lig. Het geeft enkel nog meer energie om te werken aan mijn herstel.”

Het is niet voor het eerst dat Hofstede aan het vertrek van de Spaanse klassieker staat. “Het is een tijd geleden toen ik voor het laatst deze wedstrijd reed. Wat ik nog weet van mijn laatste deelname is dat de omgeving mij destijds wel aansprak. Ik koers graag in het Baskenland. Het land Spanje is sowieso een van mijn favoriete wielerlanden. Ik probeer ook de taal onder de knie te krijgen.”

Over de doelen van aankomende zaterdag is Hofstede duidelijk. “Als Jonas Vingegaard ook maar enigszins de vorm van de Tour benadert, zal hij de absolute kopman zijn. Ik denk dat we met een sterke ploeg aan de start staan. De organisatie heeft besloten dit jaar een extra klim toe te voegen aan het parcours, een beklimming die we kennen uit de Ronde van het Baskenland. Het is aan mij om te zorgen dat het de sterke renners uit onze ploeg komende zaterdag aan niets zal ontbreken.”

Na de Clásica San Sebastián is het de bedoeling dat Hofstede richting de Vuelta a España trekt. De renner uit Poeldijk bewaart goede herinneringen aan de laatste twee edities. “Met Primoz Roglic wonnen we als ploeg tweemaal het eindklassement. Dat geeft voor een renner als ik heel erg veel voldoening. Mede daardoor kijk ik uit naar de Ronde van Spanje, die over enkele weken zal starten. Maar allereerst gaat de focus op de koers in het Baskenland aankomend weekend.”

Jumbo-Visma in Clásica San Sebastián 

Lennard Hofstede, Jonas Vingegaard, Antwan Tolhoek, Koen Bouwman, Sam Oomen, Chris Harper en Nathan van Hooydonck

Foto sportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl