Ensing stopt na eigen Ronde van Drenthe

Maandag 02 augustus 2021

Women - Janneke Ensing zet aan het einde van het seizoen een punt achter haar loopbaan. De Ronde van Drenthe is het einde van haar wielerleven.

"Mensen die mij kennen hebben me wel eens vaker horen roepen dat het wel eens mijn laatste jaar kon zijn. Toch was er elke keer nog een mooie reden om door te gaan. Bijvoorbeeld de kans die ik kreeg om bij Mitchelton-Scott, nu Team BikeExchange. Maar er is meer dan fietsen. De fiets heeft me veel gebracht, waarbij ik op veel mooie plekken ben geweest. Het zorgt er ook voor dat je in een jaar heel veel weg bent. Dat wil ik niet meer, of althans niet meer zoveel.  Terugkijkend op mijn wielercarrière (tot nu toe), heb ik in ieder geval hele mooie dingen meegemaakt. De etappezeges in de Boels Rental Tour en Giro Toscana bijvoorbeeld, maar zeker ook het meedoen om de winst in grote wedstrijden, zoals de Strade Bianche. En zeker ook de deelname aan meerdere EK’s en WK’s."

Ensing was profs sinds 2009 en reed onder meer voor Hitec, Boels-Dolmans, Parkhotel Valkenburg, Alé Cipollini, Sunweb, WNT en nu dus Team BikeExchange.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl