Australische Neylan naar Parkhotel

Dinsdag 03 augustus 2021

Women - Parkhotel Valkenburg heeft er een renster bij in de persoon van Rachel Neylan.

De Australische was op het WK van 2012 in Valkenburg goed voor zilver achter Marianne Vos en zette onlangs de stap naar de ploeg van Raymond Rol.

Eerder trok de formatie tijdens dit seizoen al Sofie van Rooijen aan.

De 39-jarige Neylan begon het seizoen bij een Spaanse UCI-formatie en kijkt uit naar een nieuw avontuur bij Team Parkhotel Valkenburg, na een moeilijke periode zonder competitie. “De komende maanden wil ik vooral weer koersen. Ik hoop mijzelf te laten zien in klimwedstrijden met het oog op het WK Wielrennen in mijn thuisland volgend jaar.”

Een bijzondere transfer, want waar beide ploegleiders normaliter mikken op jong talent komt er nu een bak aan ervaring bij. “Wij verwachten dat Rachel een goede aanvulling zal zijn op het team. Ze heeft enorm veel wedstrijdervaring. Vooral bergop. In klimkoersen missen we nu een leidster en Rachel kan de meiden veel bijbrengen. Met haar inzichten kan ze juist een toevoeging worden binnen ons opleidingsteam.” Ook Rachel beaamt dit. “De filosofie van het team spreekt mij erg aan. Als je ziet wat voor talenten Parkhotel Valkenburg de voorbije jaren heeft afgeleverd, doen ze dat heel goed.”

Met haar komst is ze de enige internationale renster binnen de ploeg. Het blijft natuurlijk een Nederlands team volgens Raymond Rol. “Dat is nu eenmaal onze cultuur.”

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl