Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dekker is vijfde in openingsrit Polen

Maandag 09 augustus 2021

Elite men - In de Ronde van Polen heeft Phil Bauhaus de eerste etappe gewonnen.

In de sprint werd David Dekker van Jumbo-Visma vijfde. De jonge prof krijgt samen met Olav Kooij kansen in de sprintritten deze week.

Bauhaus liet ook Alvaro Hodeg en Hugo Hofstetter achter zich in Chelm.

Direct na de start trokken drie renners ten aanval. De sprintersploegen hielden het drietal in het zicht en op 45 kilometer van de eindstreep werden de koplopers ingerekend. Ondanks meerdere aanvalspogingen, waaronder van Jos van Emden, kwam het aan op een machtssprint heuvelop. Daarin bleek Phil Bauhaus de sterkste.

Dekker had gemengde gevoelens over de eerste etappe. “Uiteindelijk had ik vandaag wel op iets meer gehoopt. Ik moest de laatste finaleronde veel zelf doen en ik moest van ver komen, dus dat was verre van ideaal en kostte ook veel krachten. Dat was jammer, omdat het een aankomst was die mij erg goed lag. Ik voelde me wel sterk vandaag. De moraal was goed, ik had veel vertrouwen en ik had er echt zin in. Ik denk dat etappe vijf mij ook goed ligt, maar Olav en ik gaan hier de sprints afwisselen. Ik hoop dat op die dag het koersverloop gunstig is voor mij.”

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl