Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Riejanne Markus wint in Noorwegen

Vrijdag 13 augustus 2021

Women - Riejanne Markus heeft de tweede rit van de Ladies Tour of Norway op haar naam gebracht.

De renster van Jumbo-Visma soleerde naar de winst en gaf daarmee de sprinters voor de tweede dag het nakijken. Coryn Rivera eindigde als tweede vandaag.

Voor Markus (Jumbo-Visma) was het haar eerste internationale wegzege van het seizoen. Met nog vijftig kilometer te gaan waagde Markus de sprong naar koplopers Audrey Cordon-Ragot en Aude Biannic. Toen het peloton naderde besloot Markus solo voor eigen kansen te gaan. De 26-jarige renster bouwde op indrukwekkende wijze een voorsprong op van meer dan minuut en wist het peloton ook in de regenachtige slotfase voor te blijven.

Op de licht oplopende helling richting de finishstreep reed Markus naar haar eerste seizoenzege. ''Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Het is mijn eerste World Tour-overwinning”, vertelt een geëmotioneerde Markus. “Ik krijg niet zoveel kansen. Dat je het zo kunt afmaken is echt gaaf. Ik heb het één keer eerder meegemaakt dat ik twintig meter voor de finish werd gepakt, dus ik durfde het ook niet te vroeg te vieren. Ik sloot mijn ogen en probeerde de finish te halen. Ik ben zo blij dat ik het heb gehaald. Ik wachtte al een paar jaar op een overwinning. Ik ben hier ontzettend blij mee.”

Foto: Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl