Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint in Ronde van Noorwegen

Zaterdag 14 augustus 2021

Women - Annemiek van Vleuten heeft de derde rit in de Ronde van Noorwegen gewonnen.

In deze lastige etappe met finish bergop reed de Europees kampioene weg uit een kopgroep en kwam met een halve minuut voorsprong op Ashleigh Moolman aan bij de finish.

Daarmee neemt de renster van Movistar ook de leiderstrui over van Riejanne Markus, de winnares van rit twee.

Van Vleuten:“Ik wist niet hoe ik er nu voorstond qua vorm. Je weet wel dat je vast nog wel een beetje oké bent, maar ik zou wellicht niet de vorm van Tokyo hebben na de afgelopen anderhalve week. Daarbij wist ik dat Ashleigh Moolman-Pasio goed in vorm was.”

De slotklim was dus een lange, waarbij de beslissing in de slotkilometers viel. “Met nog 3,5 kilometer te gaan was een deel waar het flink steiler werd. Daar viel Moolman aan. Ik klapte er overheen en merkte wel dat er nog minstens één iemand in het wiel zat. Dat was zij. Op het laatste steile stukje gaf ik denk ik de genadeklap, want toen kwam ik los. De weg liep daarna eerst zo’n 500 meter naar beneden, waarna het nog 2 kilometer omhoog liep tot de streep. Mijn benen explodeerden wel, maar je weet wel dat de rensters achter je hetzelfde hebben. Dit was een heel mooie overwinning, waar ik blij mee ben.”

Foto: Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl