Van Vleuten wint Ladies Tour of Norway

Zondag 15 augustus 2021

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Ladies Tour of Norway op haar naam gebracht.

De Europees kampioene van Movistar zag de leiderspositie in de door Chloe Hosking gewonnen slotrit niet in gevaar komen. Hiermee verstevigt Van Vleuten de leiding in de Women's WorldTour.

Nina Buysman van Parkhotel Valkenburg ging met de bergtrui naar huis.

Van Vleuten was blij met haar eindzege.

“Wat ik heel tof vind bij Movistar, is dat ze zoals vandaag in de bespreking al aangeven dat ze niet voor sprint gaan, maar all in voor het klassement nu ik de trui had”, vertelt Annemiek. “Dat vind ik af en toe wel grappig. Het is een heel andere cultuur; als we aan de leiding staan gaan we niet ook nog gokken op een etappezege, maar all in voor dat klassement. En dat vinden alle meiden ook heel logisch. Daar komt bij dat ik in de eerste etappe bijvoorbeeld wel voor Barbara Guarischi heb geprobeerd te rijden. Kansen voor anderen vind ik heel belangrijk.”

Dat het team vol voor de eindzege ging, zorgde voor rust op de slotdag. “Vandaag was ik totaal niet zenuwachtig voor de start, omdat ik wist dat ik vijf ervaren meiden om me heen had. Ik hoefde niets te zeggen en de meiden wisten precies wat ze moesten doen. Ashleigh probeerde het nog in de slotfase en dat zou ik ook doen als het verschil 39 seconden was, maar ik zat goed van voren. Uit de gevarenzone blijven op de plaatselijke rondes was het laatste doel van de week. Omdat het de laatste dag was, kon ik ook energie verspillen. Ik wilde bij de eerste vijf zitten in die slotfase en dat is goed gelukt.”

Van Vleuten gaat zich nu richten op het EK en WK.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl