Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van Valkenswaard zoekt veelzijdige winnaar

Vrijdag 27 augustus 2021

Elite men - In de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard krijgen de renners op zondag 5 september een speciaal parcours voorgeschoteld. Wegdek van allerlei pluimages met de nadruk op grind, maar ook kasseien en klinkers naast het aanwezige asfalt.

Geen wonder dat de wedstrijden, zowel die van de elite en beloften als die van de junioren, in de KNWU Topcompetitie zijn opgenomen. De top van de Nederland komt in Valkenswaard aan het vertrek.

Bij de elite en beloften (Schwalbe Topcompetitie) starten de teams A BlocCT, waarin onder meer de Australiër Aden James Paterson die drie jaar geleden al in Valkenswaard op het podium stond, BEAT Cycling met onder meer Olympiagangers Jan-Willem van Schip en Youri  Havik die de zege van vorig jaar van de nu geblesseerde Yves Coolen wil verdedigen, Metec-Solarwatt P/B Mantel met Sjoerd Bax die in het buitenland dit seizoen al imponeerde en tweede werd op het NK, SEG Racing met Tour de l’Avenir ganger Daan Hoole, VolkerWessels CT met Coen Vermeltfoort en de winnaar van 2018 Robin Blummel, Allinq-Krush-IJsselstreek CT, Amsterdam Racing Academy, HSK Trias Mooi Jong en een serie sterke clubteams (onder meer de regionale teams Tempo-Hoppenbrouwers-Viro, Team Bergklimmers-Kempen-TML Dommelstreek en BHST Cycling team met tal van streekrenners die zich willen manifesteren).

Simac Omloop der Kempen winnaar Roy Eefting is present in het team van WV De Kannibaal. Uit België is de ploeg Acrog-Tormans uit Mol in het omvangrijke peloton van de partij. Twee Duitse ploegen zullen het veld completeren.

Ook bij de junioren wemelt het van de kanshebbers in de Topcompetitie klassieker. Renners met wie rekening moet worden gehouden als het om de overwinning gaat zijn er legio. Joost Brinkman, Mike Bronswijk, Rindert Buiter, Jesse Kramer (de plaatselijke favoriet), Lucas Janssen, Lars Rouffaer, Finn Roumen en Roan Konings zijn namen om in het oog te houden. De sterkste en meest ervaren 2e-jaars junioren van het peloton, die het allemaal in zich hebben om zich gedurende een lange, zware koers voorin te handhaven en strategisch de juiste beslissingen te nemen en zich meestal goed weten te positioneren in de finales. De eerstgenoemden zouden het meest waarschijnlijk op het podium belanden door mee te zitten in de juiste ontsnapping; de laatsten vanwege hun sprintcapaciteiten in geval van een massasprint. Enkelen van hen, waaronder de aan het parcours geboren en getogen Jesse Kramer, zijn inmiddels vaste waarde in de nationale selectie en zijn reeds geselecteerd voor deelname aan het EK op 10 september in Trento of zullen worden geselecteerd voor het WK op 24 september in Leuven.

Om 9.00 uur zet het juniorenpeloton zich op zondag 5 september in Valkenswaard in beweging. Na de ploegenvoorstelling die aanvangt om 12.45 uur  beginnen de elite en beloften om 13.30 uur aan hun klassieker. Een samenvatting van de wedstrijd wordt op een nader te bepalen tijdstip uitgezonden op Eurosport 1.  

Foto Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl