Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Achterhoek voor Van Uden

Zondag 29 augustus 2021

Elite men - Casper van Uden heeft de Ronde van de Achterhoek gewonnen.

De renner van het DSM-opleidingsteam won de sprint van vijf koplopers. Van Uden kreeg Van Schip en Christensen mee op het podium.

Hartthijs de Vries probeerde zijn medevluchters te verschalken in de slotronde en kreeg Timo de Jong en Casper van Uden mee. Van Schip en Christensen sloten net voor de streep weer aan.

Axel van der Tuuk won de prijs voor de strijdlust. De tegenwoordig voor John Deere-NWVG rijdende coureur - de Drent leverde zijn contract bij het opleidingsteam van Jumbo-Visma in - reed lang solo voor de meute uit.

Een groep van vijftien renners ging gezamenlijk voorin de plaatselijke omlopen in. Daarbij Hartthijs de Vries, Rick Ottema van Metec-Solarwatt, Maikel Zijlaard en Corbin Strong van SEG, Martijn Budding, Jules Hesters en Jan Willem van Schip van BEAT, Nick van der Meer en Timo de Jong van VolkerWessels, Adriaan Janssen van A Bloc, Casper van Uden van DSM en Ryan Christensen, Daniel Tulett Jim Brown, Robert Scott van Canyon.  

De vijf hierboven genoemde renners reden weg en Van Uden won de sprint ruim. ''Ik ben blij met deze overwinning. Onlangs won ik al een aantal ritten in een etappekoers in Polen, maar deze overwinning schat ik nog wat hoger in. Ik zat aanvankelijk niet mee met de kopgroep die in de finale ontstond en ben door het gras nog naar voren gereden. Ik schoof mee met de aanvallen, want ik wilde de slag niet missen, maar had met veel teams te maken met meer renners van voren. Ik was mee met de juiste ontsnapping en had genoeg over voor de zege, nadat ik als derde uit de bocht gekomen was.'' Van Uden toont vorm maar kijkt niet naar een specifieke wedstrijd vooruit nu, of het moet het WK zijn, mits geselecteerd. '''Belangrijk is nu ook dat ik me kan ontwikkelen als jonge renner. Vorig jaar was het niet altijd gemakkelijk om me aan te passen aan dit niveau in dat covid-seizoen, maar ik merk nu al dat ik sterker ben geworden. Mooi dat dit ook vruchten afwerpt, hopelijk volgen er nog meer mooie uitslagen.''

Foto SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl