Demi de Jong en Nicky Zijlaard naar Boels-Dolmans

Woensdag 09 oktober 2013

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft twee dagen na het bekend maken van de komst van wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk nog twee rensters aan de formatie voor 2014 toegevoegd. Het gaat om de 18-jarige Demi de Jong en de 17-jarige Nicky Zijlaard, die beiden het afgelopen jaar uitkwamen in de categorie junior-vrouwen.

De Jong en Zijlaard maken daarmee hun debuut bij de elite-vrouwen op hoog niveau, maar in hun programma zal rekening gehouden worden met hun leeftijd.

Demi de Jong

De Jong – afkomstig uit Ossendrecht - zorgde in 2012 voor een eerste oranje medaille op het wereldkampioenschap op de weg in Limburg door naar de derde plaats te snellen op de tijdrit bij de junior-vrouwen. Dat deed zij als eerstejaars en dus mocht Demi de Jong nog een keer aantreden op een WK voor deze categorie. Deze keer werd ze zesde op een parcours dat haar minder lag. Verder zorgde de Brabantse voor een stabiel seizoen waarin de winst in de tweede etappe van de Energiewacht Tour en de zilveren medaille op het NK tijdrijden in Schoonebeek positieve uitschieters waren.

Nicky Zijlaard

De Rotterdamse Nicky Zijlaard – nichtje van Leontien van Moorsel – kwam niet voor het WK in aanmerking omdat zij haar elleboog brak tijdens scootertraining in augustus. Daarvoor sprong haar rit- en eindzege in de internationale Omloop van Borsele het meest in het oog. Het leverde haar selectie voor het EK Wielrennen op. Zijlaard kan ook goed op de piste uit de voeten. Op het afgelopen NK op de baan in Apeldoorn stond ze twee keer op het podium: als tweede op de 500 meter en derde op de scratch.

Dertien rensters

De twee rensters zijn na Ellen van Dijk, Megan Guarnier, Christine Majerus, Katarzyna Pawlowska en Janneke Ensing de zesde en zevende versterking van het team. Van de huidige ploeg blijven Lizzie Armitstead, Jessie Daams, Romy Kasper, Nina Kessler, Emma Trott en Marieke van Wanroij voor de ploeg behouden. Daarmee heeft de ploeg voor 2014 dertien rensters onder gecontracteerd.

Foto: © Sportfoto Demi de Jong tijdens het WK TijdrijdenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl