Rooijakkers doet goede zaak in Challenge Vuelta

Donderdag 02 september 2021

Women - Marlen Reusser is winnares geworden van de openingsrit van de Ceratzit Challenge van de Vuelta. 

De Zwitserse reed weg bij drie medevluchters in de finale van de rit naar A Rua. Pauliena Rooijakkers  van Liv Racing bevond zich ook in de kopgroep, die ruim anderhalve minuut nam op het peloton met onder anderen Van Vleuten en Van der Breggen. 

De wedstrijd duurt dit jaar vier dagen. Ooit begon de Challenge als eendagskoers in Madrid.

“We wilden als ploeg vandaag agressief koersen. Alison Jackson probeerde het vroeg in de koers al eens. En op de beklimmingen deden we nogmaals een duit in het zakje. Toen Lucy Kennedy ging, probeerde eerst Sofia Bertizzolo er naartoe te springen. Daarna ben ik aangegaan. Toen we weg waren, wist ik: dit kan wel eens de beslissende slag zijn. Er zaten heel sterke rensters om me heen. Daarbij waren meerdere ploegen vertegenwoordigd”, aldus Rooijakkers.

“Het is enerzijds jammer dat het bij een vierde plaats is gebleven, maar anderzijds ben ik hier heel blij mee. Met name hoe ik bergop reed, stemt me tevreden. Ik kon vrij gemakkelijk mee, en ook in de afdalingen kon ik goed volgen”, aldus Rooijakkers, die het succesvolle begin een vervolg wil geven in de resterende etappes. “Morgen gaan we weer volle bak. Ik sta er goed voor. Het zou mooi zijn als er een goed klassement in zit.”

Foto Sportfoto 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl