Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin toont opnieuw vorm in Benelux Tour

Zondag 05 september 2021

Elite men - Hoewel Sonny Colbrelli het eindklassement won en Matej Mohoric de slotrit, liet Tom Dumoulin zich opnieuw opmerken.

In een selectieve slotrit werd hij derde. In het klassement eindigde hij daardoor als beste landgenoot, negende. 

Dumoulin was content met zijn derde plaats. “We hadden de etappe onder controle. We hebben het kort gehouden om met Mike en mij finale te kunnen rijden. Dat hebben we als ploeg goed gedaan. We misten allebei net dat beetje om echt een stempel te kunnen drukken. Met een beetje geluk kwam het nog samen voor de laatste klim en toen ben ik vol naar boven gereden. Uiteindelijk heb ik de derde plaats kunnen behalen. Dat is een mooie afsluiting van deze week.”

Ploegleider Arthur van Dongen van Jumbo Visma was daarom trots. “Het was een pittige dag. Iedereen voelde zijn benen na zeven dagen koers. Wij hadden het plan om mee te zitten met de grote ontsnapping en daar hebben Dylan en Olav veel energie ingestopt. Uiteindelijk reed er een sterke kopgroep van elf man weg op een lastig stuk. Toen zijn wij gaan controleren. Van daaruit werd er volop gekoerst op de plaatselijke omlopen. Wij gingen er vanuit dat het aan de kop zou samensmelten. Alleen Mohoric was te sterk. Tom perste er op de slotklim nog één keer alles uit. We gingen voor het hoogst haalbare in de rit en we moeten tevreden zijn met de derde plaats."

Foto Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl