Van der Breggen meldt zich af voor EK Weg

Maandag 06 september 2021

Women - Anna van der Breggen heeft zich bij bondscoach Loes Gunnewijk afgemeld voor het Europees kampioenschap op de weg van komend weekeinde.

De wereldkampioene zou haar tijdrittitel al niet verdedigen, maar rijdt nu ook niet in de wegwedstrijd. Haar plek wordt ingenomen door Floortje Mackaij.

Tijdens de vierdaagse Ceratizit Challenge by La Vuelta merkte Van der Breggen dat ze om voor haar onduidelijke redenen niet haar niveau haalde. 

“Ik had in Spanje gewoon niet de kracht om te volgen wanneer er hard gekoerst werd. Na de Olympische Spelen heb ik de trainingen weer opgepakt en in de GP de Plouay kon ik nog een behoorlijk niveau halen. Mentaal heb ik nog veel zin om een goed najaar te rijden. Ik heb in Spanje ook mijn best gedaan om er iets van te maken, maar fysiek kwam ik totaal niet aan mijn normale niveau. Zoals ik de afgelopen dagen heb gereden heb ik niks op het EK te zoeken. Een andere Nederlandse renster is dan van grotere waarde op het EK dan mij. Ik heb geen idee waarom ik momenteel niet mijn niveau haal. We zullen de komende dagen diverse onderzoeken doen. Aan de hand daarvan bepaal ik mijn verdere programma dit jaar”, aldus Van der Breggen.

 

Foto SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl