Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma ondanks pech derde in Britain

Dinsdag 07 september 2021

Elite men - In de Tour of Britain eindigde Jumbo-Visma als derde, op twintig tellen na Team Ineos.

De Nederlandse ploeg moest met vier renners finishen omdat de vierde tijd telde voor de tijdsregistratie. Omdat Pascal Eenkhoorn in de slotfase met een lekke band af te rekenen kreeg en daardoor als laatste man niet meer voluit kon gaan, verloor de ploeg tijd. De renner uit Genemuiden wist wel te finishen ondanks de tegenslag.

Ethan Hayter is de nieuwe leider in de ronde. Wout van Aert- zondag winnaar - staat derde. Eenkhoorn is op de zesde plek de beste Nederlander in de stand.

De zwart-gele formatie, na het wegvallen gisteren van Chris Harper, bestaande uit Wout van Aert, Tony Martin, Pascal Eenkhoorn, George Bennett en Gijs Leemreize, legde de 18.2 kilometer af in twintig minuten en 42 seconden. Daarmee gaf de ploeg uiteindelijk twintig seconden toe op Ineos en drie seconden op Deceuninck–QuickStep.

“Ik ben blij en trots over de manier waarop we gereden hebben”, stelt Van Aert na afloop. “We hadden een prima plan. Gijs heeft zich in het begin leeg gereden in dienst van de rest van de ploeg. Hierdoor konden wij nog wat krachten sparen. Tony en ik waren de grote motoren. We hebben enkele intensieve kopbeurten gedaan. We hebben supergoed samengewerkt. Het is spijtig dat Pascal de pech had om in de laatste anderhalve kilometer lek te rijden. Persoonlijk voel ik me al drie dagen heel goed hier. Ook over deze tijdrit ben ik zeer content.”

Foto SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl